Us donem la benvinguda a l'escola Rivo Rubeo!
En aquest apartat us anirem publicant tota la informació necessària per seguir el procés de preinscripció i matrícula. Si seguiu navegant per la nostra web podreu consultar informació sobre el nostre Projecte Educatiu, el Projecte de Direcció, els serveis que s'ofereixen i el seu preu i els aspectes organitzatius més bàsics.
LLISTAT AMB PUNTUACIÓ UN COP RESOLTES LES RECLAMACIONS
Avui, 3 de maig s'ha publicat la llista de sol·licituds que han demanat el centre i l'ensenyament en primera
petició amb la puntuació resoltes les reclamacions.
La podeu consultat aquí o, físicament, a l'entrada principal del centre.
LLISTAT AMB BAREM PROVISIONAL
Avui, 21 d'abril s'ha publicat la llista de sol·licituds que han demanat el centre i l'ensenyament en primera
petició amb la puntuació provisional a 21/04/2022.
La podeu consultat aquí o, físicament, a l'entrada principal del centre.
Segons les llistes publicades, preveiem que tots els infants pels quals s'ha demanat plaça per a cursar EI3 anys el curs 2022-23 al Rivo podran obtenir una plaça definitiva al nostre centre en el procés de matrícula.
PREINSCRIPCIÓ
Del 7 al 21 de març està obert el període de PREINSCRIPCIÓ.
Consulteu la pàgina de la Generalitat en la que podeu:
En aquesta altra pàgina podreu resoldre molts dubtes per temes.
Recomanem especialment que us informeu sobre la formalització de la preinscripció, que serà telemàtica i té alguns requeriments tècnics.
Podeu demanar suport a l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) o demanant cita prèvia a l'ESCOLA, trucant al 93 551 75 86 o escrivint a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
PORTES OBERTES. ENS VOLEU CONÈIXER?
AFA
Si voleu conèixer millor l'AFA, a la web també en podeu consultar molta informació.
CALENDARI
Al calendari, que anirem actualitzant, trobareu totes les dates relacionades amb el procés de preinscripció i matrícula; portes obertes, dates de preinscripció, calendari de la resolució del procés, reunions...
MÉS INFORMACIÓ...
En aquest enllaç tindreu accés a un resum de diverses informacions pràctiques.
Algunes d'aquestes informacions són:
També us deixem l'enllaç a la informació publicada per l'Ajuntament de Rubí.
Ja som al mes de maig i toca començar a revisar com ha anat el curs, recollir-ne els fruits i prendre decisions per seguir avançant. El Rivo és una escola amb una forta cultura avaluadora, l'avaluació és l'eix que mou la presa de decisions i ens convida a no deixar mai d'avançar. L'aspecte més important que avaluem és l'aprenentatge, el nostre Pla d'avaluació valora l’impacte de les actuacions realitzades per a la millora dels resultats educatius, es fonamenta bàsicament en tres tipus d’indicadors:
Totes plegades són dades que es complementen i ens permeten tenir una visió força complerta; unes són més estandarditzadores i altres més comprensives; unes són més instrumentals i altres més competencials. L’anàlisi d’aquest resultats és el que ens porta a prendre decisions curs rere curs per seguir oferint situacions d'aprenentatge riques i el més ajustades possible a les necessitats de l'alumnat.
Bullying. Perquè li hem hagut de buscar un nom nou i estranger a una cosa pròpia de les relacions entre les persones de societats com la nostra, una cosa que passava, passa i... seguirà passant?
L'eina de l'assetjament és la violència, tots els tipus de violència; física, verbal... Convivim amb expressions de violència que tenim pràcticament normalitzades; als video-jocs, a les sèries, en els esports... i, a vegades, en dosis més o menys grans, en el si de les relacions familiars.
I si la violència alimenta l'assetjament, la societat extra competitiva i individualista es fa càrrec d'oferir un context ideal per a que neixi i creixi. Agredeixo quan em sento agredit, tot i que no solc agredir a qui m'ha agredit, agredeixo quan sento que no puc acomplir les expectatives, quan em sento fracassat i odio al qui se sent complet, agredeixo perquè normalitzo l'agressió en les relacions entre persones, perquè hi convisc, agredeixo perquè és un opció ràpida i de lògica simple, i al final, agredeixo perquè m'identifica agredir, perquè jo soc així.
Podem entendre que un infant pegui o insulti però no ho podem autoritzar. Des de ben petits els nens i les nenes desenvolupen la seva manera de comunicar-se i van ajustant la seva conducta, les idees es van endreçant, prenen consciència d'ells mateixos i dels altres, són capaços d'expressar-se de maneres riques i diverses i també són capaços de trobar la contenció justa que els permeti donar una resposta assertiva a cada moment. És evident, doncs, que tot plegat és molt complex, els hem d'acompanyar en tot aquest procés oferint moments de reflexió rics, acceptant l'error i reforçant l'autoestima, alhora que els oferim uns límits clars i inequívocs.
L'acompanyament de l'adult és tan important per a l'infant que no és capaç de contenir-se i sovint té respostes violentes com per l'infant que davant d'una resposta violenta s'inhibeix. Important, fins i tot, per als infants que observen una acció violenta i la recolzen o els que miren cap a un altre costat. Tots els infants necessiten desenvolupar competències socials. Són competències clau per a sentir-se bé amb un mateix i amb els altres; reconèixer les emocions en un mateix i en els altres, i saber-se posar en el lloc de l'altre, comunicar-se d'una manera efectiva utilitzant la paraula, el gest..., reconèixer els propis errors i els dels altres.
Llavors, tota agressió o mostra de violència és bullying? Entenem que hi ha assetjament quan ens trobem amb un infant que agredeix repetidament a un altre. En els processos de bullying, a més, ens trobem amb que l'infant agredit creu que, d'alguna manera, n'és mereixedor o que és "normal" i sol ocultar-ho o pensar que ningú el pot ajudar. Aquests processos, a més es valen de la complicitat dels altres; dels qui donen suport a l'agressor per un suposat estatus social i dels qui ho veuen i no diuen res per no ficar-se en embolics.
És per això que, tal i com dèiem, cal treballar amb tots els infants i, a l'escola, és fonamental treballar amb el grup. Reforçar els lideratges positius, desenvolupar el pensament crític, procurar aïllar les expressions violentes. Hi invertim perquè es tracta de competències fonamentals i perquè, a més, invertir-hi és oferir un context facilitador per a la resta d'aprenentatges.
A més de la tasca directe que fem amb els infants tant a casa com a l'escola, també és important que treballem plegats, que ens comuniquem. No us estigueu d'explicar-nos qualsevol fet o percepció que considereu rellevant; si el vostre fill/a ha rebut un missatge per xat o videojoc d'un company, si el veieu afectat per una situació escolar... Molts tipus d'agressions queden total o parcialment ocultes i és necessari que compartim totes les perspectives possibles.
Amb tot el safareig que s’ha muntat els darrers dies al voltant de l’educació, ens agradaria compartir la nostra vivència i les nostres reflexions i oferir-vos fer el mateix. Així doncs, en els propers butlletins parlarem de diversos temes d’actualitat que afecten el sistema educatiu que atén als vostres fills/es.
Aquesta setmana volem parlar de com es prepara un curs escolar.
Un curs escolar és una fase en un gran engranatge que mou el centre i que no para mai del tot. De la mateixa manera que la cuina d’un restaurant no s’engega quan seiem a taula, cada hora que els vostres infants passen a l’escola és la culminació de tot un procés de gestió de personal, agrupaments, horaris, programació... Igualment, quan en un restaurant paguem i marxem, el personal no marxa. Hi ha tota la feina de tancament que, en el cas dels centres, inclou recollida de dades, valoració dels projectes, traspàs d’informació…
El calendari i horari escolar dels infants és el que totes les famílies coneixeu. És evident que el calendari i horari escolar dels docents contempla cobrir l’acció directa quan l’alumnat està a l’escola, però necessàriament també contempla hores de programació i planificació, seguiment i avaluació de l’alumnat, atenció a les famílies, reflexió, formació… Més encara en una escola com la nostra que té la voluntat inequívoca de no deixar d’aprendre, que analitza els resultats i pren decisions curs rere curs, que incorpora processos de consolidació i creixement, i també de canvi i transformació.
Així doncs, qualsevol canvi en el calendari necessita un ajust organitzatiu considerable i completament imprescindible. Perquè cada setembre, més enllà d’obrir les portes i donar pas a l’alumnat, creiem que hem d’oferir un entorn on aprendre, gaudir i compartir experiències enriquidores. L’equip docent del Rivo sempre ha fet treball en equip i reflexió al juliol per deixar embastat el curs següent, i cada any lliguem la gestió de personal i les plantilles a l’agost.
El moment que estem vivint actualment ha posat en tensió tot el sistema (institucions, societat, persones). Tots i totes ho sabeu i podreu identificar en quins aspectes us ha afectat, a nivell professional, familiar i emocional. De la mateixa manera, l'escola també ha n'ha patit les conseqüències. Els darrers dos cursos, ens hem ajustat a indicacions d’última hora del Departament d’Educació que enteníem que estaven condicionades pel context sanitari, per no parlar del repte que vam afrontar tots plegats el març del 2020. Ajustar-nos a aquestes condicions ha suposat un desgast important per l’engranatge escolar.
Amb tot això, el que volem dir és que canviar el calendari i l’horari escolar és molt més complex que determinar un dia i una hora d’entrada de l’alumnat al centre. I aquesta complexitat pensem que requereix un enfocament conjunt per part de tots els agents implicats; famílies, docents, administració, professionals experts en qüestions de desenvolupament, conciliació… I al centre de les reflexions i decisions només hi podem posar un interès, els dels INFANTS i JOVES.
Estem preocupades per la manera de prendre decisions i comunicar-les del Departament d’Educació. Les decisions poc participades, sense reconeixement dels rols que desenvolupem el professorat o les famílies, i un ús del mitjans que ratlla la difamació de la professió docent, deixen en una situació de vulnerabilitat al nostre Sistema Educatiu. Pensem que l’escola ha de ser l'element més preuat per a qualsevol societat i que entre tots i totes n’hem de tenir la màxima cura.
Després d'unes vacances d'hivern afectades més del previst per a moltes famílies de la nostra comunitat, us informem que a partir del 10 de gener del 2022, hi ha canvis en els protocols de gestió al voltant del COVID.
Davant d’un símptoma de nova aparició, encara que es presenti de forma aïllada, l’alumne/a o professional del centre educatiu s’ha de quedar a casa i posar-se en contacte per telèfon, o mitjançant La Meva Salut, amb el centre d’atenció primària perquè li doni les indicacions que escaigui.
Amb relació a la gestió dels contactes estrets, es consideren “immunitzades” les persones que han rebut la pauta de vacunació completa (14 dies després d’haver rebut la darrera dosi) i/o les que han passat la malaltia (amb prova diagnòstica que ho confirmi) en els darrers 90 dies (3 mesos).
Les persones immunitzades queden exemptes de fer quarantena, si bé han de reduir la seva interacció social i estar amatents a l’aparició de qualsevol dels símptomes esmentats. Si n’apareix algun, cal que es quedin a casa i que contactin per telèfon, o a través de La Meva Salut, amb el seu centre d’atenció primària.
Se suprimeix la indicació de quarantena per als alumnes d’educació infantil i d’educació primària immunitzats i no immunitzats quan hi hagi casos positius esporàdics en el grup de convivència estable (4 o menys). Quan hi hagi 5 casos positius o més (o el 20% o més de positius) al grup de convivència estable (GCE) en un període de 7 dies, s'ha d'indicar als infants no immunitzats del GCE que facin quarantena.
Els alumnes d’educació primària (immunitzats i no immunitzats) i els alumnes immunitzats dels centres d’educació especial (a partir de 6 anys), s’han d'incorporar al circuit B (TAR, test d'antígens ràpid a la farmàcia) quan hi hagi un cas positiu al GCE. Cal que es faci el TAR entre els dies 0 i 1, un cop notificat el cas positiu. En el cas que es detecti un cas al vostre GCE, us pautarem l'actuació pertinent.
El període de quarantena (per contacte estret) i el període d’aïllament (per positivitat) en persones asimptomàtiques o amb símptomes lleus passen de 10 a 7 dies.
Per últim compartim dues infografies d'interès:
Com sempre, agraïm la vostra comprensió i adaptabilitat durant tots aquests mesos i esperem que els nostres infants puguin tornar a viure i conviure el més aviat possible lliures de restriccions.
En aquest apartat us anirem publicant tota la informació necessària per seguir el procés de preinscripció i matrícula. Si seguiu navegant per la nostra web podreu consultar informació sobre el nostre Projecte Educatiu, el Projecte de Direcció, els serveis que s'ofereixen i el seu preu i els aspectes organitzatius més bàsics.
MATRÍCULA
Per demanar hora cal que truqueu a l'escola, al 93 551 75 86, en horari de 8 a 14:30h. Us atendran des d'administració per acordar una data i horari de matrícula. La matriculació es gestionarà entre la Direcció i l'Administració del Centre.
Recordeu que cal portar:
ALUMNES ASSIGNATS AL CENTRE I LLISTA D'ESPERA
OFERTA DEFINITIVA
REUNIÓ PRE-MATRÍCULA
LLISTA ORDENADA DEFINITIVA DE SOL·LICITUDS DE PREINSCRIPCIÓ
Ja es pot consultar la llista de sol·licituds ordenada amb la puntuació definitiva, tant aquí com a la porta principal de centre.
LLISTA DE SOL·LICITUDS AMB LA PUNTUACIÓ DEFINITIVA
Ja es pot consultar la llista de sol·licituds de preinscripció amb la puntuació definitiva, un cop resoltes les reclamacions, tant aquí com a la porta principal de centre.
LLISTA DE SOL·LICITUDS AMB LA PUNTUACIÓ PROVISIONAL
Ja es pot consultar la llista de sol·licituds de preinscripció amb la puntuació provisional tant aquí com a la cartellera de la porta principal de centre.
PREINSCRIPCIÓ
Del 15 al 24 de març està obert el període de PREINSCRIPCIÓ.
PUBLICACIÓ DE L'OFERTA
Ja es pot consultar l'Oferta inicial de places escolars al nostre Centre.
ENS VOLEU CONÈIXER?
Al Rivo hem decidit que les Portes Obertes seran en format virtual.
VULL ASSISTIR A LES PORTES OBERTES VIRTUALS
AFA
Si voleu conèixer millor l'AFA, a la web també en podeu consultar molta informació.
CALENDARI
Al calendari, que anirem actualitzant, trobareu totes les dates relacionades amb el procés de preinscripció i matrícula; portes obertes, dates de preinscripció, calendari de la resolució del procés, reunions...
MÉS INFORMACIÓ...
. Dates de preinscripció.
. Criteris de prioritat.
. Calendari de matriculació.
També us deixem l'enllaç a la informació publicada per l'Ajuntament de Rubí.
. Oferta educativa de la ciutat.
. Calendari de portes obertes.
. Puntuació per zones de residència.
Ja podeu consultar el Pla d'Organització de Centre provisional d'acord amb les mesures indicades pel Departament d'Educació i la Memòria 2020-21 compartida tant amb el Claustre i el Consell Escolar, com amb la unta de famílies Delegades. Al setembre se'n farà una revisió i es passarà pel Consell Escolar per a la seva aprovació.
PLA D'ORGANITZACIÓ DEL CENTRE 2021-22
Hem fet aquesta infografia que resumeix les informacions més importants. Us la podeu descarregar en PDF clicant aquí.